I møtet med pressen lørdag ettermiddag opplyste politiadvokat Jorid Kile Berg, påtaleansvarlig i saken, at etterforskerne håpet å komme i gang med avhør av siktede i løpet av helgen. Men arbeidet med siktelsen som blir presentert på fengslingsmøtet, ville fortsette uavhengig av eventuelle avhør.

Lørdag ga siktedes forsvarer, advokat Tor Erling Staff, etterforskerne beskjed om at hans klient ennå ikke var rede til avhør. Innledende avhør ble avbrutt fredag etter ønske fra mannens forsvarer.

Følges nøye

Den antatte lommemannen sitter på Ila landsfengsel, og ifølge VG følges han tett av frykt for at han kan bryte sammen. Han sjekkes hvert kvarter, ifølge avisen.

Mannen sitter på en celle på åtte kvadratmeter. Da han fredag ankom Ila i Bærum, skal han ha vært gjennom en rekke rutinesamtaler med helsepersonell. Men etter det avisen kjenner til, skal det ikke ha vært nødvendig å plassere ham på en såkalt sikkerhetscelle, som blant annet brukes av fanger som vurderes som suicidale.

Ladd pistol

Da 55-åringen ble pågrepet ved sitt hjem i Bergen skal han ha hatt en skarpladd pistol på seg.

I tillegg skal politiet ha beslaglagt blant annet en rifle, en revolver og en konkurransepistol inne i huset til 55-åringen.

Mannen skal ha hatt pistolen innpakket, ifølge avisen. Det er uklart hvorfor han bar våpen da han kom ut av huset klokken seks fredag morgen. En av teoriene skal være at han nå følte at han var nær ved å bli tatt.

Familie og bror Spesialenheten for politisaker skal vurdere rollen til den lommemann-mistenkte 55-åringens bror, en tidligere politimann.

– Vi ønsker å få noe mer opplysninger enn det som er kommet fram i media rundt brorens rolle, sier Spesialenhetens leder Jan Egil Presthus til Aftenposten.

Politiet fortsatte avhør av en rekke vitner i løpet av helgen. Politiet prioriterer å snakke med siktedes familie.

Siktede er skilt og har to voksne barn. Han er bosatt i nærheten av sin ekskone og begge barna i Bergen. Politiadvokat Jorid Kile Berg vil ikke opplyse hvilke familiemedlemmer som avhøres i løpet av helgen.

Politiet sjekker nå også den siktede 55-åringens reiser til utlandet. I juni 2006 virker det som om «lommemannens» aktiviteter i Norge stoppet.