Nominasjonskomiteen i Rødt i Bergen presenterte torsdag kveld sitt forslag til partiliste for kommunevalget 2011 (se listen til høyre).

På topp har komiteen plassert Trude Koksvik Nilsen, født 1980. Koksvik Nilsen er fylkessekretær i Nei til EU og har markert seg som feministisk aktivist i Bergen, blant annet i foreningen Kvinneaktivistene. Hun har også vært kvinnepolitisk leder i RV, men har ikke deltatt på høyt nivå i kommunepolitikken.

Veteranen Torstein Dahle er plassert på annenplass, mens studenten Sofie Marhaug, født i 1990, får tredjeplassen. Mathias Hunskår Furevik, som møter i bystyret for Rødt i dag, får fjerdeplassen på nominasjonskomiteens liste.

Daværende RV fikk inn tre representanter ved kommunevalget i 2007.

Leder i nominasjonskomiteen, Frode Mannsåker, presiserer at dette ikke er et endelig listeforslag, og at det kan komme endringer.

Rød endring i Oslo

NTB melder i kveld at Folkvord forlater rådhuset i Oslo.

Rødt-representant Erling Folkvord stiller ikke i toppen av Rødts liste i Oslo ved kommunevalget i 2011, og gir seg dermed som bystyrerepresentant i hovedstaden.

61-åringen ønsker heller at andre fra partiet skal bli mer synlige og vil plasseres lenger ned på Rødts liste, skriver Aften.

— Jeg vil bruke min kunnskap og erfaring og jobbe med mange av de samme sakene, men uten å ha møteplikt i bystyret, sier Folkvord.

Erling Folkvord ble første gang valgt inn i bystyret i Oslo i 1983, og i perioden 1993-1997 representerte han Rød Valgallianse på Stortinget.