Det er mange av oss som har flotte familiebilder og/eller portretter i huset. Noen av personene på slike bilder kan være ukjente for oss, noe som er veldig synd. Ukens bilde er utlånt av Liv Esther Kvamme.

Forrige uke la vi ut et portrett med en ukjent bunadskledd jente. Denne uken prøver vi oss med et nytt bilde av fire unge damer hos fotograf. Vi vet ikke akkurat når bildet er tatt, men det må være fra før 1918, all den tid Karen Almås som er med på bildet døde dette året. Tre av jentene er kjent, de er fra Almås og Tuft, mens den fjerde er ukjent. Den ukjente kan kanskje være fra Hordvik-bygda. Kjenner du igjen denne jenta? Skriv en kommentar under, eller send en e-post til Marianne Herfindal Johannessen.

Foran fra venstre: Gjertina Larsdatter Almås, f. Tuft (1888-1967) og Karen Almås (1895-1918). Bak til venstre Sofia Almås 1894-1978, personen til høyre er ukjent

Samler til Åsane-bøker

Åsane Historielag og Åsane bygdeboknemnd er i gang med en storstilt innsamling av bilder fra Åsane. Noen av bildene som blir innsamlet vil bli brukt i det lokalhistoriske verket som skal utgis. Det første bindet kommer allerede i oktober under Åsane Kulturfestival! Det er noen bilder vi har for lite informasjon om, så her håper vi publikum kan hjelpe oss. Vi vil derfor ukentlig legge ut et bilde som vi ønsker opplysninger om.

Lenker:

Åsane Historielag om gårder i Åsane

Åsane Historielag om Hordvik

Besøk Åsane Historielag

Se hvem som bodde på Almås i 1900

Les mer om Hordvikbygda