Ukens ukjente bilde er et bilde vi i Åsane Historielag vet for lite om.

Dette fine familiebildet fra Åsane ble samlet inn for flere tiår siden og har trolig tilknytning til Rolland. Det ser ut til at en familie med fire døtre har staset seg opp og besøkt en fotograf. Ut fra klærne vil vi tro at bildet er tatt i tiårene rett før eller etter 1900.

Vi ønsker å få avklart hvem som er med på bildet og gjerne opplysninger om hvem som har det originale fotografiet. Er det noen som vet hvilken anledning bildet ble tatt? Vi setter vår lit til at noen våkne lesere kan løse dette fotomysteriet for oss.

Kan du hjelpe oss?

Kjenner noen av leserne igjen personene på bildet? Vet dere hvem som eier bildet?

Skriv en kommentar under, eller send en e-post til Marianne Herfindal Johannessen

Bilder og slektshistorie

Det nærmer seg boklansering i Åsane. For historieinteresserte åsabuer kan vi nå opplyse om at det første av fire bind med slektshistorie for Åsane blir utgitt 18. oktober. De siste årene har Åsane Historielag og Åsane bygdeboknemnd holdt på med en storstilt innsamling av gamle bilder fra Åsane.

Vi har fått fatt i mange flotte bilder, noen av dem ble brukt i ”Åsane – i fortid og nåtid” som kom ut i fjor under kulturfestivalen. Andre bilder kommer på trykk i det første slektshistoriske bindet nå 18. oktober. Vi holder nå på å skaffe oss oversikt over hvilke områder vi mangler bilder fra til de neste bindene, noe vi vil komme tilbake til.

Lenker:

Besøk Åsane Historielag

Aktuelle lenker på bt.no/asane:

Ukens ukjente bilder