Det er mange av oss som har flotte familiebilder og/eller portretter i huset. Noen av personene på slike bilder kan være ukjente for oss, noe som er veldig synd. Ukens bilde er utlånt av Liv Esther Kvamme. Fotografiet fra ca. 1912 viser tre bunadskledde jenter fra Åsane. To av jentene er kjent, de er fra Almås, mens den tredje er ukjent. Kjenner du igjen den siste? Skriv en kommentar under, eller send en e-post til Marianne Herfindal Johannessen.

Fra venstre: Karen Almås 1895-1918, ukjent og Sofie Almås 1894-1978

Legg merke til de flotte bunadene, alle tre har ulike brystduker og forklær. Kanskje noen av våre lesere kan fortelle oss mer om disse bunadene?

Samler til Åsane-bøker

Åsane Historielag og Åsane bygdeboknemnd er i gang med en storstilt innsamling av bilder fra Åsane. Noen av bildene som blir innsamlet vil bli brukt i det lokalhistoriske verket som skal utgis. Det første bindet kommer allerede i oktober under Åsane Kulturfestival! Det er noen bilder vi har for lite informasjon om, så her håper vi publikum kan hjelpe oss. Vi vil derfor ukentlig legge ut et bilde som vi ønsker opplysninger om.

Lenker:

Åsane Historielag om gårder i Åsane

Besøk Åsane Historielag

Se hvem som bodde på Almås i 1900