Åsane Historielag og Åsane bygdeboknemnd er i gang med en storstilt innsamling av bilder fra Åsane. Noen av bildene som blir innsamlet vil bli brukt i det lokalhistoriske verket som skal utgis. Det første bindet kommer allerede i høst! Det er noen bilder vi har for lite informasjon om, så her håper vi publikum kan hjelpe oss. Vi vil derfor ukentlig legge ut et bilde som vi ønsker opplysninger om.

Ukjente bryllupsgjester på bryllupsbilde fra Åsane

Sist vi presenterte et bryllupsbilde fra Åsane viste det seg å være fra Lilletvedt i Fana. Denne gangen er vi helt sikre på at bildet er fra Åsane og vi vet også hvilket brudepar som er på bildet.

Målfrid Harboe har lånt ut dette flotte bryllupsbildet fra bruksnummer 1 på Flaktveit i Åsane. Bryllupet sto den 24. april 1909 og brudeparet var Nils Nilsen Flaktveit og Anna Olina Olsdatter Myrdal.

Vi vet en hel del om personene på bryllupsbildet, men slett ikke alle. Dessuten vet vi ikke alltid hvem som er hvem. Vi håper at leserne kan hjelpe oss både med å skaffe de navnene som mangler og de vi eventuelt har gitt feil navn!

Første rekke fra venstre:

Malene Flagtvedt (brudgommens søster), Karen Nilsen (født Flagtvedt, datter av Bertel Flagtvedt), Bertha Flagtvedt (brudgommens søster), Anna Flagtvedt (født Synnevåg gift med Ole Flagtvedt), Nils Larsen Flagtvedt (brudgommens far), brudgommen Nils Nilsen Flagtvedt, bruden Anna Olina Falgtvedt (født Myrdal), Ole Myrdal og Gjertrud Myrdal (brudens foreldre), deretter ukjent dame, ukjent dame, ukjent gutt, ukjent dame.

Stående på høyre side:

1. rekke fra venstre: Gerhard Flagtvedt, Martin Flagtvedt

2. rekke fra venstre: ukjent dame, Ida Flagtvedt, hennes mor Synneva Flagtvedt, Borghild Flagtvedt, hennes mor Helene Flagtvedt og hennes søster Gudrun Flagtvedt

3. rekke fra venstre: ukjent dame, Marie Flagtvedt (datter av Helene Flagtvedt)

Andre rekke fra venstre:

Nilska Flagtvedt (brudgommens søster), ukjent, Larsine Flagtvedt (brudgommens søster), ukjent, ukjent, Ole Nilsen Flagtvedt (brudgommens bror), ukjent felespiller. Bak brudgommen står Bertel Flagtvedt (brudgommens onkel), deretter 6 ukjente personer. Gerda Eriksen fra Bergen skal også være på bildet. Hun var venninne av Anna Flagtvedt og var ofte på gården på Flagtvedt.

Skriv en kommentar nedenfor eller du kan kontakte Lillian Koehler dersom du vet noe om bildet.

Intressert i lokalhistorie? Kontakt Åsane Historielag

BRYLLUP PÅ FLAKTVEIT: Bryllupet sto den 24. april 1909 og brudeparet var Nils Nilsen Flaktveit og Anna Olina Olsdatter Myrdal. Vi vet en hel del om personene på bryllupsbildet, men slett ikke alle.