Forrige ukes ukjente bilde var en Matrebil på søndagstur rundt 1930. Dette bildet har vi ennå ikke fått alle opplysninger om, men vi har god tro på at det ikke skal vare lenge før dette er på plass.

Denne uken har vi også valgt å legge ut et bussbilde fra samme selskap, Monrad Matre transportforretning . Dette firmaet var i drift fra 1927 til rundt 1985.

Denne ukens ukjente bilde skal være fra 1959 og viser bussen R-5755 med passasjerer ved Sandven hotell i Norheimsund. Vi vil gjerne vite hvem passasjerene er og i hvilken anledning bildet er tatt. Kjenner du igjen noen? Skriv en kommentar eller ta kontakt med Marianne Herfindal Johannessen.

Alfred Hartveits karosserifabrikk

Bildet har vi fått tilsendt fra Museumssenteret i Salhus som har overtatt denne bussen for bevaring. Bussen med registreringsnummer R-5755, er en Volvo 1952-modell med karosseri fra Alfred Hartveits karosserifabrikk i Bergen.

Erik Småland har samlet en del opplysninger både om R-5755 og Monrad Matre transportforretning. Det han til nå har fått vite kan du lese mer om her . Har du opplysninger han mangler kan han kontaktes på epost.

**Besøk Museumssenteret i Salhus her

Besøk Åsane Historielag her**