• Et uhell som fikk et tragisk utfall.

En tysk mann i 20-årene mistet mandag livet, etter å ha falt ned fra en fjellknaus i Aurland. Mannen var på fjelltur sammen med en venninne da ulykken skjedde.

Politiet gikk i går ut med opplysninger om at det var en turist som hadde mistet livet. Tirsdag bekrefter politiet i Årdal at den omkomne også var utvekslingsstudent.

— Uhell med tragisk utfall

— Jeg kan bekrefte at det er snakk om en student med tilknytning til Universitetet i Bergen, sier lensmann i Årdal, Magne Knudsen.

Ifølge politiet skal mannen ha sklidd og på den måten havnet utfor fjellskrenten. De første meldingene gikk på at han hadde falt i elven like ved. Dette ble senere avkreftet.— Her er det snakk om et uhell som fikk et tragisk utfall. Det er ikke noe ekstremsport inne i bildet, sier Knudsen.

Pårørende varslet

Politiet har varslet pårørende etter ulykken, og i tillegg hatt god kontakt med Universitetet i Bergen. Kvinnen som var sammen med den omkomne på turen, ble i går tatt hånd om av kriseteam. Hun skal ikke være tilknyttet universitetet.

— Hun er nå på vei til sin familie, opplyser lensmannen.

- Dypt tragisk

Rektor ved UiB, Dag Rune Olsen, sier til BT at de fikk meldingen om hendelsen mandag kveld. Siden da har de hatt en løpende dialog med politiet.

— Dette er dypt tragisk, og vi tenker naturligvis på de pårørende. I dag har vi arrangert minnesamvær for dem som studerte sammen med den omkomne og lærere tilknyttet ham. Der var det også mulighet for å stille spørsmål til politiet, forteller Olsen.

I tillegg til minnesamværet er studenter tilbudt ytterligere samtaler med studentvelferden. Universitetet vil i tiden fremover ha videre kontakt med politiet og pårørende.