AV PÅL ANDREAS MELAND

– Jeg er ikke så veldig overrasket. Vi har det veldig bra her på Universitetet, sier Madhun når han får høre om kåringen.

Det er det velrenommerte amerikanske magasinet The Scientist som i marsutgaven plasserer Universitetet i Bergen (UiB) på tredjeplass i kategorien «beste steder å jobbe utenfor Nord-Amerika». Undersøkelsen gjelder såkalte postdoktorer, unge forskere som får en midlertidig stilling etter å ha tatt doktorgrad.

Fjord og fjell teller

Abdullah Madhun jobber som postdoktor ved Influensasenteret på Haukeland. Palestineren kom til Norge i 1994, og er sjeleglad for at han fikk jobb i Bergen etter flere år i Oslo.

– Jeg trives kjempebra. Ikke minst når det er slik som nå, sier Madhun og peker ut mot byen som ligger badet i sol utenfor laboratoriets vinduer.

I undersøkelsen skårer Bergen høyt på trivselsfaktorer som at det er en god by for familier, har mange velferdsgoder og vakre omgivelser.

– Byen har stil. Og så er det flott å kunne gå tur på fjellet i helgene, sier Madhun.

Arbeidsforhold avgjør

Sammen med kollega Rebecca Cox, postdoktor fra England, roser han universitetet for å ha lite hierarki.

– Her føler vi at vi betyr noe. Dersom vi har en god idé hører de andre ansatte på oss. Vi har et åpent forhold til sjefen og får delta i internasjonale prosjekter, sier de to.

– Dersom jeg hadde blitt i England hadde jeg ikke fått så mye ansvar som her, sier Cox. Etter ti år i byen er hun naturalisert bergenser.

Norske universiteter får pluss i margen fordi de fleste stillingene går over tre år, ikke ett eller to slik det er vanlig ellers i Europa. Likevel blir det stadig vanskeligere å få jobb som postdoktor, fordi antallet uteksaminerte doktorgradsstudenter øker.

Blir mer attraktiv

– Denne kåringen er vi veldig glade for. At vi kommer så høyt opp gjør oss mer attraktive. Universitetet vil bruke undersøkelsen for alt den er verdt i fremtidig profilering, sier rektor Sigmund Grønmo.

Han har følgende forklaring på rangeringen:

– Vi har stor kollegialitet, og de unge forskerne får arbeide i et stimulerende faglig miljø.

UiB står overfor et generasjonsskifte, og postdoktorene er en viktig rekrutteringskanal for nye talentfulle forskere.

– Dette er særlig viktig med tanke på å få flere kvinner inn i professorater, sier Grønmo.