En bilist moste en Autopass-stolpe på Nye Nygårdsbro lørdag formiddag, og ødela anlegget.

Dermed kan bilistene suse forbi uten å betale en krone — dersom de holder seg til det midterste feltet.

— Det vil ta en til to uker før vi får dette utstyret på plass, sier administrerende direktør i Bro- og Tunnelselskapet Trond Juvik til NRK Hordaland.

Bommet på veien

— Det gikk skikkelig ad undas, sier den uheldige bilføreren til bt.no.

Han skulle til å skifte felt på Nygårdsbroen da en buss kom inn på siden. Den unge mannnen bommet på veien og havnet rett i AutoPass-stasjonen.

— Jeg er ikke skadet, men bilen er det, sier han nøkternt.

Også bussen fikk materielle skader. Trafikken korket seg til i tiden etter uhellet, men det løste seg fort opp.

Kostbar kræsj

– Denne stasjonen er vår nest mest inntektsbringende. Vi tar inn en drøy million kroner i uken på den, sier Jan Otto Evjen, direktør for Bergen Bompengeselskap til Bergens Tidende.

– Heldigvis har vi fått litt erfaring med å reparere slike stasjoner. Uten å kjenne til denne skaden, regner jeg med at den skal være reparert i løpet av en uke, sier Evjen.

Det betyr store inntektstap for bompengeselskapet, som hver uke tar inn ca syv millioner kroner fra bilistene fra alle stasjoner.

– Uten å ha tallene foran meg, vil jeg anslå at mellom 15 og 20 prosent av trafikken går forbi denne stasjonen, sier Evjen.

Har skjedd før

To kamera og et signallys med tilhørende master gikk med i uhellet. Utstyr for 300.000 - 500.000 kroner er ødelagt. Bompengeselskapet taper ikke pengene. Bilførerens forsikringsselskap må regne med å få et krav på de tapte inntektene.

Dette er tredje gang på relativt kort tid at en av bomstasjonene blir ødelagt. Både Autopass-stasjonen i Sandviken og i Straumeveien har blitt kjørt ned av bilister i løpet av de siste årene..

TRAFIKKEN FLYTER: Danmarksplass klokken 11.50.
Kristin Jansen
Kristin Jansen