TORSTEIN STANGENESHELGE SKODVIN (foto)

Det er åtte uker siden Harald Haukås fant den lille kattuglen på tomten sin på Lindås. Den satt under en busk like ved garasjen.

— Jeg har funnet noe. Kom skal du få se, sa han til konen Olga.

På den måten begynte eventyret om Pippipen.

Harald og Olga har siden gitt den lille uglen både mat, vann og ly. Og Pippipen får ikke hvilken som helst mat.

— Den får kyllingfilet, forteller Harald.

Men den får mer enn det.

Noen dager etter at ekteparet hadde funnet fuglen, la de merke til at de var to ugler som fløy omkring nær huset. Det ante dem at det var foreldrene som lette etter ungen sin, og en kveld satte de buret til Pippipen ut på en haug utenfor huset.

Uglemor kom med mat

— Den første kvelden kom uglemoren med en snegle til henne. Først ristet hun på hodet, så tok hun sneglen med nebbet, og så slapp hun den ned på bunnen av buret. Den ville hun ikke ha, forteller Harald.

Men uglemor ga ikke opp. Etter den kvelden har hun og uglefar kommet med både mus og rotter til Pippipen hver eneste kveld.

— Uglene deler opp rottene for henne, sier Harald. Musene klarer Pippipen å spise selv. Og maten får hun servert gjennom sprinklene - rett fra foreldrenes nebb.

Hver kveld setter Harald og Olga ut buret til Pippipen når det er blitt passelig mørkt og de tror foreldrene har klart å finne mat til henne, som oftest mellom klokken ti og elleve. Og etter at foreldrene har vært der med maten, setter de buret inn igjen i garasjen. Foreldrene kommer som oftest i løpet av drøy halvtime.

Rask bedring

All maten har gjort at Pippipen vokser raskt. Hun er nå dobbelt så stor som da ekteparet fant henne. Og vingen bedrer seg raskt. Harald og Olga håper at ungen kan klare seg selv i løpet av to måneder.

Det var Olga som først begynte å kalle uglen for Pippipen.

— Jeg sa pip-pip til den, og den svarte meg med å si det samme. Det syntes jeg var så rørende, forteller hun.

Ingen av dem synes det er mye bry med det nye familiemedlemmet.

— Dette er bare moro. Det er en fin hobby, sier Harald

— Men skal det ikke bringe ulykke å ha ugler flyende rundt?

— Det får nå våge seg, det, mener Olga.

PIPPIPEN: I går fikk ugleungen Pippipen for første gang smake banan, noe som så ut til å falle i smak.