• Det er vanskelig å si hvordan det vil gå med uglen, for dyr på denne størrelsen kan dø av sjokk etter en påkjørsel, sier dyrepleier Torill Skulstad ved Dyreklinikken på Stend.

EIR STEGANE ROY HILMAR SVENDSEN

Ved 08-tiden fredag morgen fikk politiet melding om en forkommen, liten ugle i veikanten i Krokeideveien.

En forbipasserende hadde funnet uglen, og fikk gjennom en av beboerne i gaten kontakt med politiet.

— Uglen hadde skader i hodet og på den ene vingen da den ble funnet. Det kan se ut som om den er blitt påkjørt, sier politibetjent Øystein Samsonsen ved Fana lensmannskontor.

Politiet kjørte uglen til Dyreklinikken på Steng, og der fikk den stell og behandling i hele går. ý Den er blitt behandlet medisinsk for sjokk. I likhet med mennesker får dyr sjokk når slike ting skjer med dem. De kan lett dø av det, sier dyrepleier Skulstad.

I tillegg får uglen svært næringsrikt rekonvalesensfôr og vann gjennom en sprøyte. Den har ikke vist noe ønske ennå om å ta inn hverken tørt eller vått selv ennå.

— Nei, den sitter bare her med øynene lukket og vil ingenting. Vi har tatt et teppe over buret slik at det skal bli litt mørkt, slik de liker det, men den er nok i sjokk fremdeles, sier Skulstad.

Uglen har ikke brukket noe, og er sjekket for indre skader, uten av veterinærene har funnet noe. Den har bare fått seg en trykk i vingen, og er skremt og paralysert.

— Vi har et håp om å få den på vingene igjen, men det er vanskelig å vite hvordan det vil gå, sier Skulstad.

Veterinærene på Stend tror det er en kattugle, men har ikke klart å fastslå hvilket kjønn den flott fuglen har.