• Det er frustrerende og ubehagelig at det nå er usikkerhet rundt hva som skjedde med Shilan, sier Sara Bell.

Fredag kom det frem at politiet gjør nye etterforskningstrekk rundt brannen der Shilan Shorsh omkom i fjor.VG skrev fredag at politiet ikke kan utelukke at en annen person var til stede da brannen startet. Politiet kunne dermed ikke konkludere med selvmord.

— Dette må være fryktelig vanskelig for familien hennes, sier Sara Bell.

Bell har kjent Shorsh i mange år. De jobbet også sammen i Bergen SV.

Bell har hele tiden følt seg trygg på at politiet gjorde en grundig jobb med å finne ut hva som skjedde da venninnen Shilan Shorsh døde.

— Jeg er glad for at det var Tore Salvesen som hadde saken, siden han er kjent for å være en erfaren etterforsker, sier Bell.

Hun synes det er vanskelig at mange som var nær Shorsh nå oppfatter saken som ikke ferdig etterforsket.

— Mange som var nær henne mener at dødsfallet ikke var selvmord. Jeg håper politiet tar de løse trådene på alvor, slik at saken kan avsluttes på en ordentlig måte, sier hun.

- Hun var redd

Bell forteller at Shorsh ofte kontaktet henne i perioden før hun døde.

— Hun var redd. Jeg håper at politiet vil følge opp løse tråder, og at de finner bevis som i det minste kan føre til at det blir tatt ut tiltale for trusler mot Shilan.

Bell er ikke overbevist om at Shilan ble utsatt for drap.

— Det viktigste spørsmålet som vi blir nødt til å stille oss selv, er hvordan det kan være mulig for menn å true, forfølge og utøve massiv psykisk motvoldkvinner i en årrekke uten å bli avslørt eller straffet for det. En slik innsats kunne kanskje ha betydd at Shilan fortsatt var i live.

Nye etterforskningstrekk

Den nye etterforskningen dreier seg om arkivskap Shorsh hadde i et kontorfellesskap.— Det er kommet frem nye opplysninger, som er av en slik karakter at vi følte vi måtte sjekke dem ut, sa Tore Salvesen ved Bergen Vest politistasjon til BT fredag.

De nye sporene fører ikke til at saken blir gjenopptatt, bare at det blir gjennomført nye undersøkelser, ifølge politistasjonssjef Salvesen.