19 år gamle Knut Arne Roseth fra Nå i Ullensvang herad er savnet etter å ha falt i sjøen utenfor Odda natt til 17. mai. I går kveld startet politiet undervannssøk med en ROV etter mannen.

— Vi søkte et par timer lørdag kveld og fortsetter hele søndag. Rov’en må helt til bunns og så gå over hver eneste kvadratmeter. Dette er et arbeid som tar tid, så vi må være tålmodige, sier lensmann Øyvind Rosseland.

Optimistisk

Lensmannen har godt håp om å finne den savnete.

— Jeg er optimist. For familien, så håper jeg virkelig at vi finner ham, sier Rosseland.

Politiet har leid inn et privat firma til å foreta søket i havnebassenget i Odda.

ROV er en fjernstyrt undervannsfarkost (fra engelsk Remotely operated vehicle). Det er en robot som blir fjern-manøvrert fra et kontrollrom på skip eller plattform.

Tre venner var med i båten da Roseth falt i sjøen og forsvant natt til 17. mai. Det ble satt i gang en stor leteaksjon. Både industrivernet på Boliden, et stort antall frivillige, Røde Kors, brannvesenet, AMK og politiet har bidratt.

Står sammen

Odda-lensmannen er imponert over bygdefolkets innsats for å finne den savnete.

— Folk i Odda og i fjorden har stilt seg til rådighet og gått ut med båtene sine midt på natten. Jeg opplever at folk tar vare på hverandre og det er godt å se. Kanskje hjelper det også familien i denne tunge tiden, sier Rosseland.

UNDERVANNSSØK: Lørdag kveld starter et søk på sjøbunnen i havnebassenget i Odda, med en fjernstyrt undervannsfarkost. Bildet er fra søket på 17.mai.
Arvid Aga