Mannen bak apen H'Angus, Stuart Drummond, sa i sin seierstale at han er overveldet over støtten fra byen befolkning, skriver Hartlepool Uniteds hjemmesider.

I andre runde av ordførervalget fikk Drummond 603 flere stemmer enn Arbeiderpartiets kandidat.

Drummonds alter ego, maskoten H'Angus, er oppkalt etter en berømt sak der politiet i Hartlepool arresterte en ape for spionasje. I det siste har imidlertid H'Angus kommet i fokus på grunn av sin oppførsel på fotballbanen.

To ganger har H'Angus blitt utvist fra fotballkamper — første gangen for å ha simulert sex med en kvinnelig vakt i Scunthorpe i november 2000, andre gangen for "uanstendig oppførsel" med en plastdukke i Blackpool i fjor. Drummond har unnskyldt oppførselen sin med at han blir en annen personlighet når han tar på seg apedrakten.

Under valgkampen opptrådte Drummond stort sett utkledd som ape, så det er usikkert hvem av de to velgerne stemte på. Men i seierstalen gjorde Drummond det klart at det ikke blir apedrakt på ordførerkontoret:

— Det første jeg vil si er: Glem apen! Den var bare et PR-stunt. Jeg er ingen ape, jeg er Stuart Drummond, sa den nybakte ordføreren.

ORDFØRER: En effektiv kampanje har ført apen H'Angus inn på ordførerkontoret i Hartlepool
FAKSIMILE: HARTLEPOOL UNITED