To av dem ble målt til kjøring i 127 km og 116 km i 80-sonen, og den ene bilisten stakk av da politiet ville ha ham i tale.

— Han ville ikke snakke med oss, men ble raskt innhentet og er anmeldt for begge forholdene. Det at han stakk av fra en kontroll, er det mest alvorlige, sier UP-sjefen Leon Nordanger.

Dersom mannen blir dømt, vil han miste førerkortet for en tid for ikke å ha stoppet, og fordi han også kjørte for fort vil perioden bli utvidet.

Begge bilistene ble tatt på E39 i Masfjorden.

Forventer kontroll

UP har hatt kontroller på E54 mot Seljestad og Røldal, og Rv 7 mot Kvamskogen, på E16 Bergen-Voss og i Lærdal, i tillegg til E39 i Masfjorden.

I tillegg til anmeldelsene, fikk 60 personer forenklet forelegg for å ha kjørt for fort.

— Vi har vært på alle stedene som vi annonserte at vi skulle være. Den høyeste hastigheten finner vi på E39 på strekningen Bergen - Oppedal. Den vanligste begrunnelsen er at de skal nå fergen, sier Nordanger.

Fornøyd

Han kjenner ikke til noen ulykker og er totalt sett fornøyd med bilistenes kjøring. Politiet blir stort sett godt mottatt selv om de deler ut bøter.

— Folk kjører for fort, men samtidig forventer de at vi er på plass med kontroller. Jeg synes de har vært flinke. Det var også betydelig mindre trafikk i år, så mange har nok valgt hjemmepåske. Til sammenligning bøtela vi 53 bilister på en kontroll mandag, så jeg synes påskeutfarten fredag og lørdag var positiv, sier han.