Distriktssjef i Utrykningspolitiet, Leon Nordanger, mener å ha bevis på at formaninger og advarsler overfor publikum virker. Fredag kontrollerte UP en rekke veier i forbindelse med den store påsketrafikken. En patrulje på E39 Gulen tok trafikksyndere jevnt og trutt — men så stoppet det opp.

— Patruljen fortalte at det plutselig kom en knapp time der alle fulgte lover og regler.

Den siste sjåføren som ble tatt før «tørken» ble stoppet klokken 16.34. Det viste seg at NRK hadde sendt et intervju med Nordanger på radio klokken 16.25, der han fortalte - og advarte - om UPs kontroller langs veiene.

— De hadde en jevn strøm av fartssyndere før det ble stopp i en times tid. Jeg synes det er påtagelig at det skjedde akkurat på det tidspunktet, og patruljen i Gulen fortalte at flere som ble stoppet sa at de hadde hørt intervjuet på radio, sier Nordanger, som er glad for å se at informasjon ut til publikum virker.

Også lørdag er UP ute på veiene.

— Det var god plass på veiene fredag, så vi er spente på å se om det er mange som har ventet og først drar til fjells i dag, sier han.

Unngå køer! Få SMS-varsel når det oppstår køer eller veier må stenges i bergensområdet. Send BT TRAFIKK til 2077. Tjenesten koster to kroner per melding.

Kommentarer? Vennligst bruk feltet under.