Det gikk hett for seg da UP stilte seg opp med laser i Haugsvær i Masfjorden fredag kveld. De rakk rett og slett ikke å ta alle som kjørte for fort.

«Nedslående»

— De kunne tatt mange flere, men de måtte bare la noen gå. Ellers hadde køen stått til Bergen, sier operasjonsleder Morten Kronen i Hordaland politidistrikt til BT.

Samtlige som mistet førerkortet, hører hjemme i Bergens-området.

De måtte bare la noen gå. Ellers hadde køen stått til Bergen

Kronen kaller resultatet nedslående, og politiet varsler flere kontroller. De sto også ved Masfjordtunnelen i nærheten tidligere i uken.

— Fire beslag er mye. En kjørte i 90 km/t og de andre i 86 km/t, sier han.

Du kan få reaksjon allerede hvis du er fem kilometer over grensen i en 60-sone, men politiet måtte konsentrere seg om de som lå over 70.

14 har mistet livet

UP hadde i tillegg kontroll på E39 i Romarheimsdalen forrige søndag, der en sjåfør ble fotgjenger og 15 andre fikk forelegg.

Veiene i Nordhordland regnes som høyrisikoveier. 14 liv er gått tap på bare tolv år langs fylkesveg 57 og E39, skriver Nordhordland.no.

I tillegg er 49 meget eller alvorleg skadde i samme tidsperiode.

Operasjonslederen Kronen bekrefter at det er mye stygg kjøring på E39, der bilistene ofte er i tidsnød for å rekke ferger.

PS: Politiet i Haugaland og Sunnhordland tvitrer at en sivil, utenbys UP-patrulje ruller rundt i distriktet. Så langt fredag kveld har de skrevet ut syv forenklede forelegg for hastighetsovertredelser på Stord.

Tips eller bilder? Send MMS/SMS til 2211, eller skriv e-post