En av verdens lengste uker, NHH-studentenes UKEN 02, ble naglesprettet på Torgallmenningen torsdag.

Atten dager med konserter og seminarer, vorspiel og nachspiel, eldredag, studentdag og barnedag. Med innsamlingsaksjon for kreftsaken og verdensrekordforsøk i kleslenke. Studentmesterskap og foreldrehelg. Og selvfølgelig: Revy, revy og atter revy.

— UKEN har absolutt alt, sa Victor D. Norman i en åpningstale av det muntre slaget, men med alvorlige innslag. Eller omvendt.

- Viktig for NHH

Og torsdag ettermiddag ble denne champagnegaloppen av en uke skutt i gang av Direksjonsmusikkens geværfører. Torgallmenningens duer kunne ha trengt krisehjelp.

— UKEN er et viktig arrangement for NHH, sa Victor D. Norman, mest den permitterte NHH-rektoren, men også litt statsråd.

— Viktig fordi NHH får vist at man er en god innbygger i Bergen.

— Viktig fordi arrangementet demonstrerer ekte studentglede, og synliggjør at det å studere ikke bare er å samle vekttall og å kjøre drosje.

— Viktig også fordi den er en fantastisk form for arbeidstrening for de 750 studentene som deltar, la Norman til, og viste til at dagens regjering er «full» av tidligere NHH-studenter.

— Hvorav de fleste heter Kristin til fornavn, la han smilende til, før han fikk UKE-flammen overlevert av Orvil og kunne tenne UKE-ilden.

Diktet på stedet

Da hadde UKE-sjefen Jørgen Festervoll, med fire medaljer på den hvite smokingjakken, allerede gitt studenttroppene sine befalinger - og Direksjonsmusikken kunstneriske altmuligperson Anne-Mari Hoff hadde allerede avlevert sitt spontandikt for dagen. Som gikk slik:

«Når solen begynner å skinne, da titter blomstene frem. Når Direksjonsmusikken begynner å spille, da går publikum hjem».

Men det gjorde verken vi eller revy-veteranen Jakob Skarstein, selv om naglebittet for lengst hadde tatt oss.

Og dagens ekstra hyggelige melding: NHH-studentene plukket opp alt bosset etter seg.

ÅPNING MED TRØKK: Direksjonsmusikken sto for en UKE-åpning med trøkk på Torgallmenningen i går.
Foto: Jan M. Lillebø