Flyktningfamilien Zirimwabagabo fra Kongo vil gjerne bli i Bergen. De ønsker ikke å flytte tilbake til Vadsø, der sosialkontoret i Åsane mener de hører hjemme.

Både lørdag og søndag satte BT søkelyset på Kongo-familiens situasjon. Sjubarnsfamilien manglet penger til mat og har over tid fått hjelp fra Frelsesarmeen. I gårsdagens BT kom det frem at naboer, politikere og advokater har trådt til for å hjelpe familien.

Helsebyråd Trude Drevland (H) gikk ut og forsvarte Bergen kommunes håndtering av familien og understreket at de har behandlet flyktningene godt. Hun plasserte ansvaret for situasjon Zirmwbagago er havnet i hos UDI.

— Jeg vet ikke hvorfor vi er trukket inn i saken, det må bero på en misforståelse, sier Atle Berge, leder av UDI Vest.

Han viser til at UDI fra 1. januar i år overlot ansvaret for fordeling av bosetting av flyktninger i de ulike kommunene til Integrerings og mangfolddirektoratet (IMDi).

Trude Drevland sier det spiller liten rolle hvor hun adresserte ansvaret.

— Folkene mine vet hvor de skal henvende seg. Vi tar fatt i denne saken mandag. Vi får se hvor langt vi kommer, og om familien blir boende eller må flytte tilbake til Vadsø. Mer har jeg ikke å si om denne saken nå, kommenterer helsebyråden.