Formidlingsselskapet Ticnet.no fikk seg en skikkelig smell lørdag. Det er dette selskapet som distribuerte billettene til U2-konserten på Valle Hovin i Oslo 27. juli. Allerede fra klokken ti lørdag, da billettene ble lagt ut, ble folk bare møtt med følgende melding:

«Det er dessverre ikke mulig å reservere akkurat nå. (...) Vår server kan dessverre ikke betjene flere enn de som er pålogget nå».

Like umulig var det å komme igjennom på Ticnets telefonnummer.

Lange køer

Dermed dannet det seg lange køer foran byens Narvesen-kiosker.— Køen har ikke beveget seg siden jeg kom, sa U2-fan Ørjan Vågstøl tidlig i lørdag formiddag. Han sto klar utenfor Narvesen da de åpnet klokken ti, men klokken halv elleve sto han fremdeles på stedet hvil.

Vågstøl ante ikke hvor mange billetter Narvesen hadde å selge, eller om han i det hele tatt hadde sjanse til å få skaffet seg en billett til konserten.

— Jeg bare krysser fingrene.

Han hadde prøvd å kjøpe billetter både på nett og på telefon, uten å komme gjennom.

— Har du vært på U2-konsert tidligere?

— Ja, da de spilte på Valle Hovin sist. Men det er nytt show nå, og nye sanger, forklarte han.

Svimlende priser

Billettene til U2-konserten koster 625 kroner. Men allerede lørdag morgen annonserte enkelte nettsider konsertbilletter til svimlende priser. Vågstøl sto heller i kø i det sure bergensregnet. Til tross for at ingen, verken de foran eller bak disken, visste om det i det hele tatt fantes tilgjengelige billetter. Narvesens system var nemlig også nede.

Billettkaoset lørdag har vært en skikkelig vekker for konsertarrangøren Gunnar Eide AS. Flere steder i landet stod rasende U2-fans i kø og følte seg snytt.

Svartebørsen sikret

Ikke mindre underlig var lørdagens markedsføring av konserten. I Dagbladet hadde Gunnar Eide en helsides annonse for konserten. To sider foran tilbød en obskur og helt uoffisiell billettformidler billetter til samme U2-konsert. Til helt andre priser.

lørdag ettermiddag kunne ikke Gunnar Eide AS svare for hvor de fleste billettene egentlig hadde havnet. Men det er som er ganske sikkert er at svartebørshaiene allerede hadde sikret seg.

Lørdag ettemiddag stod billetter til sommerens U2-konsert i hele 2490 kroner hos Billettkontoret AS. Så lenge det varer.

Ticnet skal etter planen legge ut uavhentete billetter onsdag eller torsdag denne uken. Så det der fremdeles en mikroskopisk sjanse til å få U2-billett til anstendig pris.