Det var natt til lørdag at tyveriet på skolen skjedde. Ukjente gjerningsmenn rygget bilene ned en plen på baksiden av skolen, og tok seg inn gjennom et glass. Rektor Kåre Myklebust mener det er rundt 77 maskiner som har blitt borte.

Men tyvene glemte å ta med seg strømtilkoblingene, skriver Firdaposten.

Overfor bt.no utdyper rektoren at tyvene likevel har hatt flaks.

— De må ha hatt vår herre på sin side. De rygget ned en gressbakke som vanligvis er så glatt at du aldri kommer opp igjen. Sist gang noen prøvde å rygge ned den bakken, måtte de taues opp, sier Myklebust til bt.no.

- Komisk

Tyvene fikk med seg datamaskinene, men de glemte ledningene som gir dem strøm. Dette, kombinert med at alle maskinene har innbrente tyverimerker både under tastaturet og på baksiden, gjør at rektoren tror tyvene skal ha vanskelig for å få solgt eller brukt dem.

— Det er komisk at de har hengt igjen ledningene. Og med en slik merking må de være umulige å selge i Norge, sier han.

Observert av bilist

Firdaposten skriver at en bilist på vei til Svelgen trolig har passert innbrudstyvene på vei sørover. De to bilene var stasjonsvogner av mellomklassetypen, hadde utenlandske skilt, og kjørte tydelig i følge.

— Det er for tidlig å spekulere i hvilken vei de har tatt. Vi hadde ikke nok opplysninger om bilene til å kunne stoppe dem ved tollovergangene, sier lensmann Hans Rune Strandos til Firdaposten.

Undervisning som normalt

Skolen har nå bestilt nye maskiner, og undervisningen går som normalt med stasjonære datamaskiner.

— Vi har et personale som vet å ta utfordringer, sier rektor Myklebust.

TRÅDLØS: - Det er komisk at de har glemt ledningene, sier rektor Kåre Myklebust ved Svelgen skole.
Arve Solbakken