Ubudne gjester var på ferde i SiB-kantinen på Studentsenteret lørdag.

Tyvene tok seg inn på kjøkkenet og romsterte rundt blant kjøtt og alkohol. De stablet opp flere paller og konteinere med drikkevarer og mat, men måtte løpe fra stedet uten det helt store byttet.

— Hadde drukket en del

— De hadde lastet opp flere kasser med øl og vin, som de også hadde drukket en del av. Så hadde de konsentrert seg om de dyreste matvarene; indrefilet og kjøtt av forskjellig slag, sier informasjonssjef Marita Monsen i SiB.

Trolig hadde de tenkt å trille tyvgodset ut av lokalet i ro og mak.

— Alarmen gikk klokken 21.08, og da ble de nok skremt og stakk av. Men de må ha vært her i et par timer, minst, for å pakke sammen alle tingene, tror daglig leder Lisbeth Larsen.

Hun forteller at alarmen er tidsinnstilt, slik at folk kan ha vært lenge i lokalet uten at den gikk av.

Klatret inn?

Studentsenteret står åpent selv om kantinen er stengt. Larsen vet ikke sikkert hvordan tyvene har kommet seg inn. En mulighet er at de har klatret opp på et bord og over en glassvegg. Det er en glippe mellom veggen og taket der det er mulig å komme seg inn på kjøkkenet og videre inn i lagrene.

— Sikkerheten er forferdelig dårlig, mener Larsen.

— Vi hadde et innbrudd her for et par uker siden også. Da forsvant det en del tobakk. De sier at de jobber med å få sikret lokalet bedre.

— Vi har bestilt et ekstra sikkerhetsgitter. Nå vurderer vi hvilke sikkerhetstiltak vi skal ha frem til dette er på plass, sier Marita Monsen.

HÅVARD PRESTEGÅRDEN
HÅVARD PRESTEGÅRDEN
HÅVARD PRESTEGÅRDEN
HÅVARD PRESTEGÅRDEN