— Noen hadde tatt seg inn i klasserommet og stjålet en rekke verdigjenstander. Saken er fryktelig kjedelig, sier rektor Tor Tønder.

Det var onsdag klokken 08.45 elevene i samlet tropp forlot klasserommet i første etasje. Da de kom tilbake en halvtime senere, hadde tyver tømt rommet for verdisaker. Mobiltelefoner, lommebøker, minidiscer og klær var forsvunnet.

— Seks elever er rammet. Enkelte er blitt frastjålet husnøkler, så vi frykter at låser må skiftes, sier rektoren, som foreløpig ikke har oversikt hvor store verdier som er gått tapt.

— Vi har undersøkt om skolens forsikring dekker elevenes tap, men så langt ser det dårlig ut.

Skolen har flere ganger tidligere vært utsatt for tyverier, og det er derfor vanlig at klasserom låses når elevene er ute. Dette ble ikke gjort onsdag.

— Det har tydeligvis skjedd en glipp, sier Tønder.

Han mener skolens beliggenhet midt i sentrum gjør den utsatt for tyverier, men sier det er umulig å gardere seg fullstendig mot at uvedkommende tar seg inn i bygningen.

Saken etterforskes nå av tyveriavsnittet ved Hordaland politidistrikt. Politiavdelingssjef Per-Ivar Bøe oppfordrer folk til å passe bedre på verdisakene sine, spesielt mobiltelefonene.

— Dette er en lett omsettelig vare. Svært mange av de anmeldelsene vi får inn gjelder tyverier av telefoner fra garderober og utesteder, sier Bøe.