— Får jeg tak i tyvene før politiet, så kan jeg love deg at de skal ristes i ørene, sier Bernt Floer, idet han viser BT tyvenes herjinger. Driftssjefen i borettslaget på Smiberget i Fyllingsdalen kan ikke fatte hva tyvene skal med de gamle sjaktlukene, med tilhørende rammer.

— Se her, de har tatt med seg hele greia. Det er vel ikke sånt som man monterer hvor som helst dette, sier Floer mens vi står på toppen av blokken. Her i 12. etasje henger den eneste av de 37 år gamle lukene som er igjen.

— Merkelig at de ikke har tatt den også, mener Floer.

Illeluktende pøbelstreker

Hans teori er at noen bare har gjort det for moro skyld. I så fall var det en svært dårlig spøk. Nå må beboerne leve med bosslukten som siver opp gjennom sjakten og som fyller gangene.

— Jeg tror ikke du bør skrive hva jeg tenker om personer som gjør noe slikt, svarer Floer på vårt spørsmål.

— Det er bare så utrolig lavmål.

Floer ble oppringt mandag morgen av en beboer som meldte fra om at en luke var fjernet.

— Jeg dro på smilebåndet over at noen kunne stjele en helt verdiløs luke, men da jeg kom hit, skjønte jeg at det var et omfattende hærverk som var utført, forteller Floer.

Tidkrevende jobb

Tyvene må ha brukt lang tid på å fjerne de elleve lukene og rammene som var festet med fire bolter hver.

— Det må ha hatt med seg skikkelig redskap. Det er heller ikke så enkelt å få med seg elleve slike luker, sier Floer.

For borettslaget har luketyvene skapt hodebry. Det er nemlig ikke så enkelt å skaffe erstatninger. Hver av lukene har en prislapp på oppunder 6000 kroner.

— Blir de tatt, burde de ha blitt pålagt å komme tilbake å montere alle lukene, mener driftslederen.

Politiet uten spor

Politioverbetjent Bjørn Eide ved Fyllingsdalen politistasjon sier politiet står på bar bakke i etterforskningen.

— Vi ønsker derfor tips fra publikum som kan ha sett personer i området, eller som har funnet noen av lukene, sier Eide.

Han betegner tyveriet som høyst uvanlig, og mener det bør være noen som har sett tyvene gå til eller fra blokken med tyvegodset.

<P/>TØMTE BLOKKEN: Driftsleder Bernt Floer mener tyvene som tømte blokken på Smiberget i Fyllingsdalen for bossluker bør pålegges å montere samtlige på plass igjen. - Hva jeg tenker om slike personer, tror jeg ikke du bør skrive i avisen, sier Floer oppgitt. FOTO: KNUT EGIL WANG