Klokken 06.42 fikk politiet melding fra daglig leder i butikken. Han oppdaget innbruddet da han kom på jobb.

— Store verdier skal være tatt, sier operasjonsleder Sven Johannessen i Hordaland politidistrikt til bt.no.

Krimteknisk avdeling er på stedet nå.

— Tyvene har tatt seg inn gjennom taket, forteller Johannessen

Ved Arna og Åsane politistasjon får bt.no opplyst at alarmen er koblet fra eller er knust. Tobakksvarer skal være blant de varene som er tatt.

Prøvde seg på Rema, robbet Rimi

Tyvene kuttet telefonledningen, før de robbet Rimi-butikken i natt. Rimi er rensket for tobakk.

— De har prøvd seg hos oss også. Telefonledningen ble kuttet mellom klokken 02.00 - 02.30 i natt, forteller butikksjef Einar Kaarbø i Rema 1000 på Ulset til bt.no.

Kaarbø forteller at folk fra Falck voktet butikken da han kom på jobb i morges.

-Vi har et Altel-system på butikken og butikken er merket. Det betyr at når telefonledningen blir kuttet så går alarmen hos Falck i tillegg til i butikken. Da jeg våknet så jeg at Falck hadde ringt. Jeg tenkte at brødmannen min hadde vært uheldig, men så satt det folk og voktet butikken da jeg kom på jobb. Da melkemannen kom fortalte han om innbruddet hos Rimi, forteller Kaarbø.

- Slauren er oppfinnsom

Tyvene har operert med fine marginer i natt. Det er ikke mange hundre meter mellom Rimi-butikken og Rema-butikken på Ulset. Mens vektere voktet Rema-butikken slo tyvene til mot Rimi.

— Slauren er oppfinnsom vet du, men i natt har de operert med hårfine marginer, mener Kaarbø.

Fremgangsmåten i natt er den samme som ved en rekke innbrudd den siste tiden. For noen uker siden slo noen tyver til i Coop på Søreide.

I forrige uke gikk de inn gjennom taket på Europris i Steinsdalen i Kvam herad. I fjor var det flere innbrudd med samme fremgangsmåte.Ser innbruddene i sammenheng

Ser innbruddene i sammenheng -Vi har konstatert linjebrudd i området i natt. Disse tyveriene er gjennomtenkte. Vi ser dette innbruddet i sammenheng med de andre innbruddene gjennom butikktakene. Siden vi stoppet den forrige bølgen av slike innbrudd, har det vært tre innbrudd av denne typen, sier politiavdelingssjef Bjørn Eide ved Arna og Åsane politistasjon til bt.no.

-Er de som ble tatt for disse innbruddene sluppet løs fra fengselet nå?

-Nei, noen av dem sitter, men det var mange, og vi fikk ikke tatt alle den gang, sier Eide.

GJENNOM TAKET: Her på på taket til Rimi-butikken i Åsane skar tyvene et hull før de klatret ned.
EYSTEIN THUE (MMS)