ERIK FOSSEN

— Folk er veldig, veldig oppgitt. Her er krisestemning, sier kulturreporter Torbjørn Årsland.

Da han og en kollega ankom kontorene i Allégaten lørdag formiddag, oppdaget de at tyver hadde vært på ferde i det ene redigeringsrommet. Papirene fløt omkring og den kraftige pcen var borte. Dermed har studentene også mistet et titalls ferdige tv-innslag, klar for sending utover våren, som alle var lagret på denne pcen.

— Det var en hel del ferdigproduserte saker vi skulle ha fremover. Det pleier å være hektisk om våren, når eksamen nærmer seg, så vi prøver å ha en del ferdige saker klare. For en gangs skyld hadde vi klart det, sier Årsland.

Nå er altså innslagene borte og man må finne andre måte rå fylle de seks gjenværende sendingene før sommerferien.

— Det er veldig sårt. Dette var mange, mange timers arbeid. Veldig gode ting som det er jobbet mye med, sier Årsland.

Studentene regner med at tyvene har kommet seg inn gjennom et vindu, antagelig mellom klokken 22 og 24 fredag kveld, før alarmen koblet inn for natten.

Innbruddet er anmeldt til politiet, men studentene holder døren på gløtt for angrende syndere som vil levere pcen tilbake. De kan i så fall kontakte Marianne Mathiesen på mobiltelefon 917 38 475.

Bergen student-tv har hatt faste sendinger på BTVs frekvens i to års tid og har om lag 50 medarbeidere. Årsland forsikrer at søndagens sending skal gå stort sett etter planen.