— Det er helt forferdelig. Det er ikke mange som vet hvor lageret vårt ligger. Innbruddet må ha vært nøye planlagt, sier Katrine Rekve, daglig leder på Marlboro Classic i Galleriet.

Politiet har få spor etter det som er det andre store kles-raidet i Bergen i løpet av kort tid. Like før jul brøt tyver seg inn i lageret til motebutikken Vincci. Også her var det få som visste hvor lageret befant seg. Også her forsvant varer til en verdi av flere hundre tusener.

— Vi utelukker ikke at det er en sammenheng mellom disse tyveriene, sier politavdelingssjef Per Ivar Bøe ved tyveri- og brannavsnittet ved Hordaland politidistrikt.

- Bestillingstyveri

Katrine Rekve mener det dreier seg om et bestillingstyveri, men tviler på at de stjålne moteklærne vil bli solgt i Bergen.

— Varene er sikkert ute av landet allerede, antar hun.

Det frekke innbruddet fra lageret i Veiten skjedde mellom 22. og 27.desember. Tyvene må ha hatt en svær bil for å få plass til alle de stjålne Marlboro-jakkene, -buksene, -skjortene og - genserene. Også flere klokker er tatt. Disse klokkene er svært spesielle, og merket med logoen til klesmerket.

— Vi har solgt svært få slike klokker i Bergen. Kommer noen over dem, bør de kontakte politeit, sier Katrine Rekve.

Ribbet

Tyvene har kommet seg inn gjennom et vindu, som var boltet igjen med treplanker.

— Lageret er fullstendig ribbet, sukker Rekve. Det er høst- og vinterkolleksjonen som er forsvunnet - deriblant massevis av klær som skulle vært lagt ut på salg nå i januar.

— Vi har vært nødt til å få varer fra Oslo, for at salget skal gå som normalt, opplyser Rekve.

RIBBET: Varer for flere hundre tusen kroner ble stjålet da tyver slo til mot lageret til motebutikken Marlboro Classic i Galleriet. Daglig leder Katrine Rekve tror det dreier seg om et bestillingstyveri.
Foto: Helge Skodvin