— Det er veldig trist at noen stjeler julegaver fra folk, sier Kleftås.

Hun fikk beskjed fra besteforeldrene om at de hadde sendt noen penger i julegave til henne, samboeren og lillebroren hennes. Onsdag kveld gikk Kleftås ut for å sjekke postkassen, men alt hun fant var tom, opprevet emballasje.

— Der lå en pakke som var revet opp. Ut falt en opprevet konvolutt og et tomt julekort. Alle pengene var tatt, sier Kleftås.

Hadde hengelås

Hun vet ikke nøyaktig hvor mye som er borte, men regner med det dreier seg om en sum mellom 1500 og 2000 kroner. Både hun og samboeren er studenter, så summen var sårt tiltrengt til julefeiringen.

— Det er jo sånn for oss studenter at vi ikke spør familien om julegaver, men om penger.

Kleftås og samboeren har hengelås på postkassen. Men ikke engang det holdt tyvene borte.

— Det er en liten glipe som postmannen kan slippe brev nedi. Men den er ganske liten, så de må nesten ha brukt en klype for å få pakken opp, sier hun.

Besteforeldrene fortviler

Hun mener hun har hørt om tyver som leter i postkasser etter penger.

— Derfor er det selvfølgelig ikke lurt å sende penger fysisk i posten. Man bør heller bruke nettbank. Men nå gjorde nå en gang besteforeldrene mine det sånn denne gangen, sier Kleftås.

Hun har ringt besteforeldrene og fortalt hva som har skjedd.

— De ble sjokkert og veldig fortvilet, og mener folk bare blir frekkere og frekkere.

- Ikke trygt

Operasjonsleder i Hordaland politidistrikt, Preben Wallestad, sier til BT at han har hørt om folk som har blitt frastjålet ting fra postkasser tidligere.

— Det er ikke trygt å sende penger i posten, men jeg skal ikke fraråde noen å sende julegaver. Folk må bruke hodet, der som alle andre steder, sier Wallestad.