— Innbrudd svinger veldig fra år til år. Men så langt i 2009 har det dessverre svingt feil vei. Det har vært mye innbrudd i politidistriktet. Det liker vi svært dårlig. Bileierne mister verdisaker, og må gjerne punge ut med egenandeler for knuste ruter og riper i bilen. Kanskje er låsen ødelagt? Dette er veldig irriterende for folk, og fører til mye unødvendig tidsbruk, sier Slaatten til Åsane Tidende .

Sikre bilen

Overbetjenten oppfordrer nå åsabuen til å gjøre bilen mindre attraktiv for tyver før de setter den fra seg.

— Det aller viktigste er å ikke ha verdisaker liggende synlig i kjøretøyet. En kjeltring på tokt velger gjerne din bil nettopp fordi du har verdisaker liggende i bilen. Det er dessverre også blitt en trend at mange oppbevarer verdisakene i hanskerommet. Dette vet tyvene, og hanskerommet er dermed det første stedet de leter, understreker Slaatten.

Les mer om økningen i biltyverier i Åsane.

ADVARER: Politiet ber folk sikre bilene sine etter en økning i tallet på bilinnbrudd. En rekke steder i bydelen har det vært uvanlig mye tyverier fra motorkjøretøy. – Ikke legg fra dere verdisaker i bilen, og installer gjerne alarm, oppfordrer overbetjent ved Bergen Nord politistasjonsdistrikt, Stig Slaatten.
Thomas Gangstøe