Lørdag morgen ble det oppdaget at flere tyngre verktøykasser var brutt opp og flyttet på i bygget på Paradis. En svær gassbrenner stod ute på stillaset i tredje etasje, klar til å fraktes bort, og en del tungt utstyr stod ved utgangen, klart til å bli fraktet ned tre etasjer.

Bygget på Paradis er under full ombygging, og skal fra høsten huse Fana medisinske senter.

Var på plass i natt

Montasjeleder Frode Kjenes fra Moelven Nordia, som jobber på stedet, fryktet at tyvene skulle komme tilbake i natt.

— Jeg var der ute i natt fra midnatt til halv tre. Da hadde de vært inne i første etasje igjen. Jeg fant verktøy gjemt borte på parkeringsplassen, bak noen tømmerstokker, forteller Kjenes til bt.no søndag morgen.

Han anslår at verdien på verktøyet han fant gjemt på parkeringsplassen er på over 10.000 kroner. Hvor mye tyvene fikk med seg natten før, har han foreløpig ikke oversikt over.

En mann pågrepet

Polititet kom til stedet med tre partuljer. De kjente igjen sekken Kjenes hadde funnet.

— To personer ble observert på sykkel. De forsvant fra stedet like før politiet kom. Tidligere på kvelden hadde politiet sett en kjenning med en spesiell ryggsekk. I natt fant politiet en helt lik ryggsekk, pluss en del ting som var klargjort for å fraktes vekk, forteller operasjonsleder Gustav Landro ved Hordaland politidistrikt.

En mann på 45 år ble dermed pågrepet ved Nesttun 02.26, mistenkt for å ha brutt seg inn på byggeplassen.

- Fortvilende

Mandag skal de som jobber i bygget på Paradis ha et møte for å vurdere hvilke tiltak som må til for å sikre stedet enda bedre.

— Det er utrolig fortvilende. Det har vært flere innbrudd på byggene jeg har vært på det siste året. Både firmaverktøy og privat verktøy er stjålet, sier Kjenes.

Både kjøkken og hvitevarer var levert på bygget. Hvitevarene ble flyttet bort til kjøreporten i natt, trolig klart for avhenting senere.

- Vil du følge med på byggeplassen i natt også?

— Vi kan ikke la det stå sånn. Vi skal kjøre vekk hvitevarene, og sikre stedet bedre, sier montasjelederen.