Mye tyder på at en innbruddsliga er på ferde i Bergen. Politiet ser fire saker i sammenheng etter at det i løpet av helgen har vært to innbrudd i Åsane, ett på Osterøy og ett i Fana. Felles for alle innbruddene er at det er brukt elektrisk verktøy eller sag. Flere etterforskere fra blant annet politistasjonene i Åsane og Fana, forsøker nå å oppklare innbruddene.

– Vi kan ikke utelukke at det er en sammenheng, sier politioverbetjent Bjørn Eide ved Arna— og Åsane politistasjon til BT.

Den første uheldige var Roald's Video i Åsane. Ved å lage hull i veggen kom tyvene seg inn og fikk med seg innholdet i to spilleautomater natt til lørdag.

Natt til søndag fikk Tertnes Kro, også den i Åsane, uvedkommende på besøk. Her ble et vindu brutt opp med brekkjern, og tyvene fikk med seg tobakk og vekslepenger.

– Sonderte terrenget først

– Kjæresten til datteren min kom hjem i 3.30-tiden etter å ha kjørt en kamerat. Da så han en mørk Ford Escort like ved huset vårt. Den samme bilen stakk tyvene av i, så de har nok sondert terrenget først. Deretter har de brutt seg inn på den siden av huset som ligger mest skjult. Men de ble nok skremt da alarmen gikk, så de har ikke fått med seg så mye, sier daglig leder Liv Mjåtveit.

Hun kom til stedet like etter at alarmen gikk i 04.15-tiden natt til søndag, og sprang etter tyvene. Tapet anslår hun til 3-4000 kroner i tobakk og 2000 i vekslepenger. I tillegg måtte kasseapparatet og vinduet skiftes.

Samme natt har noen laget hull i veggen på Ole Bull Kro på Osterøy. De fikk med seg innholdet fra to spilleautomater, dvd-er og alkohol.

Sprengte pengeskap

Natt til søndag var det altså Rema 1000 på Øvsttun sin tur til å få besøk av tyver som lager hull for å komme seg inn. Da de ansatte kom på jobb mandag morgen, fant de butikken med hull i taket. Tyvene har tatt seg inn denne veien, og deretter sprengt et pengeskap og tatt med seg en del tobakk, kosmetikk og pengene fra tre spilleautomater. De fikk med seg 200.000 kroner i kontanter. Hvor store verdier som ellers er borte, ønsker ikke butikksjef John-Willy Foss ved Rema 1000 å si noe om foreløpig.

– Dette er folk som vet hva de driver med. Tyvene har sannsynligvis vært her på forhånd og gjort seg kjent før de slo til. Alarmene er koblet ut og de har tatt seg inn i butikken gjennom taket, sier Foss til BT.

Da han kom på jobb mandag morgen lå pengeskapet veltet og åpnet.

– De har sannsynligvis brukt vinkelsliper. Det luktet svidd da vi kom på jobb, sier Foss.

Har sett tre menn

Overvåkingsbildene fra butikken viser to menn som tar seg inn gjennom taket. Den ene skal ha vært kledd i dongeribukse og fritidsjakke, mens den andre var iført rød jakke og rød bukse.

– De har vært inne i butikken i rundt to timer, fra i 2-tiden til rundt klokken 5. Bildene viser alt de foretar seg. Vitner har også observert en tredje person utenfor som ventet på dem med fluktbil, forteller Foss.

– Vi vet ikke hvilken type bil dette var. Vi håper det er noen som har sett noe mer, sier Foss.

I løpet av gårsdagen ble hullet i taket tettet. Butikksjefen roser de ansatte for god innsats en dag det ikke var kjekt for noen å komme på jobb.

HULL: Rema 1000 på Øvsttun er bare en av flere bedrifter som har hatt besøk av tyver som ikke lar seg stoppe av låste dører. De lager hull selv. FOTO: ANE BØRHAUG