Det var mandag ettermiddag en beboer i Solheimslien borettslag på Løvstakksiden kom hjem og så at koffertene hennes sto utenfor blokken. Hun fattet mistanke om at noe var galt og gikk ned i kjelleren.

ETTERPÅ: Slik så det ut etter innbruddet i kjelleren.
TOM ERIK TORGERSEN

Holdt vakt

— Der så hun mannen inne i boden. Hun låste døren til kjelleren og tilkalte hjelp, forteller vaktmester Tom Erik Torgersen.

Han og flere kom til oppgangen.

— Vi holdt vakt mens kvinnen ringte politiet. Totalt var vi fire som sto utenfor utgangsdørene. Jeg tviler på at han hadde kommet seg unna, men det beste var jo at han ble i kjelleren til politiet kom. De pågrep ham i kjelleren, sier Torgersen.

Kjent av politiet

Mannen kunne ha låst opp kjellerdøren innenfra, men valgte altså å bli værende til politifolkene pågrep ham.

Onsdag ber politiet om at mannen varetektsfengsles i fire uker. Han er polsk statsborger, 32 år og kjent av politiet.

— Han har flere forhold på seg og skulle ha møtt i retten i januar. Det gjorde han ikke. Nå vil jeg be om at han holdes fengslet til rettssaken skal opp i mars, sier Ørjan Ogne, politiadvokat ved Hordaland politidistrikt.

Rot i kjelleren

Da beboeren oppdaget innbruddet i kjelleren, hadde mannen brutt opp seks boder.

— Det så fælt ut da vi kom ned i kjelleren etter at politiet hadde tatt ham med. Nå er alt ryddet på plass, og vi har skiftet dører og låser. Fortsatt gjenstår noe arbeid, sier Torgersen.

32-åringen var påvirket, trolig av alkohol, da han brøt seg inn ved 14.30-tiden mandag. Utgangsdøren til blokken bærer preg av å ha vært brutt opp.

TEGN: Det er tegn på at døren er blitt brutt opp.

— Utgangsdørene til oppgangene skal være låst på dagtid, sier Torgersen.

Solheimslien borettslag har åtte blokker og 320 leiligheter. Ifølge vaktmesteren har ikke beboerne i borettslaget vært plaget av lignende innbrudd.

I denne blokken i Solheimslien borettslag ble tyven låst inne mandag.
PER LINDBERG