Både cd-spiller, minidisk, mobiltelefon og skolebøker lå der de var plassert. Alt tyven hadde beholdt var en privat diktbok med Hannes egne dikt. I retur fant diktskribenten en lapp: «Kjære deg. Jeg beholder de fine dikta. Dei gjorde meg så glad. Håper din Gud vil tilgi meg. (The Fool)»

Gullringens hemmelighet

Tyveriet fant sted på Strandkaiterminalen i Bergen lørdag, da Hanne skulle ta Flaggruten hjem til Kvinnherad. Det var 1 ½ time til båten gikk og studenten fant ut at hun ville sette fra seg bagasjen.

— Jeg manglet penger til en oppbevaringsboks og gikk for å ta ut penger. I mellomtiden satte jeg sekken og en bag i et hjørne av venterommet. Det var ingen andre til stede, forteller Hanne.

Pengeuttaket tok sin tid. Da Kallevik endelig rakk tilbake til terminalen, var sekken sporløst borte.

— Vaktene lånte meg telefon og hjalp meg å lete. Jeg meldte tyveriet til politistasjonen og mistet båten. Rett før jeg reiste fra Bergen ringte min far å sa at sekken var funnet akkurat der den var stjålet, forteller Hanne.

Sjeleglad reiste Hanne hjem. Sekken ble ettersendt søndag og hun tok den med videre til Odda der hun har praksisperiode på sykehuset.

— Da jeg pakket ut i Odda, så jeg med et raskt overblikk at alt var der. Men i smykkeskrinet manglet en fin gullring jeg fikk av mormor til konfirmasjonen.

Ber «The Fool» om hjelp

Det var først da Hanne pakket ut et lite rom hun kjente noe hardt. Og der var ringen med en lapp fra tyven selv.

— Jeg er lei for at jeg hadde mistet det jeg har skrevet, men har heldigvis kopier av det meste. Det var dikt jeg skriver for meg selv. De er ikke ment for andre. Jeg skjønner ikke av diktene kan ha verdi for andre enn meg selv.

— Hva vil du si til dikttyven hvis han eller hun leser dette?

— Bare at jeg gjerne vil ha igjen boken min. Den betyr mye for meg. Men tyven må gjerne skrive av diktene hvis han har glede av det. Bare jeg får boken igjen, håper Hanne Kallevik. Så nå er resten opp til deg. Du diktelsker som kaller deg «The Fool».