— Jeg må si det er veldig uvanlig å tilby noen en sydentur for å tilstå noe kriminelt, sier mannen som flere ganger tidligere har brutt seg inn hos Bergen Energi. Nå soner han dommen for ugjerningene.

— Jeg har gjort noe dumt, og det må jeg bøte for nå. Men å tro at det er jeg som har gjort det en gang til, er bare for drøyt. Bare det at Schjelderup velger en slik fremgangsmåte og at politiet har gitt ham navnet mitt, synes jeg ikke noe om. Hvis henvendelsen hadde vært skikkelig kunne jeg sikkert ha gitt ham noen gode råd.

— Men Schjelderup forsøker bare å stoppe innbruddene.

— Det skjønner jeg godt. Han kunne trengt noen råd. Bergen Energi ligger jo i første etasje, og folk kan kikke rett inn. For å si det sånn: Hvis det er noe du vil ha der inne, så er det vekk på et minutt. Det hjelper ikke med all verdens alarmer og ting og tang.

— Nå har han investert i sikkerhetsutstyr for et meget høyt beløp. Det ser ikke ut til å hjelpe. Hva kan han gjøre?

— For det første ville jeg ha flyttet opp noen etasjer. Han kan også prøve å skjule litt bedre det han har. Sikring av bærbart utstyr som datamaskiner er også en god idé. Jeg skal ringe ham selv i morgen, og si ham noen ord.

— Jeg må presisere at Schjelderup ikke er ute etter deg personlig. Han vil bare stoppe tyvene.

— Jeg har det beste forhold til Schjelderup. Jeg ga ham til og med tilbake Armani-dressen hans som jeg stjal en gang. He he. Den var veldig stilig. Nei, jeg skal ringe og gi ham noen råd. Kanskje jeg får sydenturen likevel.

BRUKTE SLEGGE: Videoopptak av gjerningsmannen viser at han brukte en slegge da han brøt seg inn i Bergen Energi. Tidligere har steiner, køller og kniver vært brukt for å komme seg inn i bedriften.