– Jeg kommenterer ikke prosessen. Den skal jeg fortelle om når jeg er klar til det, sier Mæland.

Hilde Onarheim er gruppeleder for Høyre i bystyret og leder av finanskomiteen. Hun bare ler til spørsmålet om hun er aktuell som ny finansbyråd.

– Nei, jeg har ikke hørt noe om det. Da vil det jo bli fire kvinner og en mann i byrådet. Jeg tror dere må lete etter en mann, sier hun.

Som sagt, så gjort:

Martin Smith-Sivertsen er leder i Hordaland Høyre, og satt i bystyret mellom 1999 og 2003. Han avviser at han er aktuell som byråd.

– Jeg skulle gjerne bidratt til masse spekulasjoner, men jeg er overhodet ikke kandidat, sier han.

Leder i Bergen Høyre og avtroppende stortingsrepresentant Torbjørn Hansen kunne også vært en aktuell kandidat. Men Hansen har fått jobb i det private næringslivet i Oslo, og avviser muligheten for at han returnerer til Bergen for å være byråd.

Tilbake til en kvinne: Trude Drevland er varaordfører og var helsebyråd i Monica Mælands forrige byråd.

– Meg bekjent er jeg ikke aktuell, sier Drevland.

– Jeg har riktignok ikke sagt nei til Monica tidligere, men dette er et utopisk spørsmål. Jeg er like spent som dere, og er litt sur for at jeg ikke vet mer, sier Drevland.

Et av gjengangertipsene den siste uken, har vært at Mæland velger å hente Christine B. Meyer tilbake til finansbyrådposten. Hun gikk fra finans og overtok helse— og omsorg etter Liv Røssland (Frp) da Fremskrittspartiet forlot byrådet i mai.

Meyer er taus om sin fremtid i byrådet.

– Det vil ikke være riktig av meg å kommentere det, sier hun,