— Jeg trodde ikke at jeg skulle gå så fort, så tidlig, sier Erik Tysse.

Lørdag gikk han inn til 1. plass på 20 kilometeren i Race Walking Challenge i Rio Maior i Portugal, det andre av totalt ti verdenscupkonkurranser i år.

— Jeg tror det er grunnlaget vi har lagt i vinter, og at jeg har vært skadefri i tre sesonger, som er grunnen til at jeg går så fort, sier kappgjengeren.

Overraskelsesmannen fra VM i Osaka klinte til med en tredjeplass i det første Challenge-stevne i Mexico, og ligger nå svært godt an i den sammenlagte verdenscupen.

— Målet er selvfølgelig å bli topp tre sammenlagt. Men det er små marginer som avgjør hvem som vinner, sier Tysse, som ble nummer to i den sammenlagte verdenscupen i fjor.

Har slitt med tunge bein

Kjersti Tysse Plätzer har også prestert godt i første del av sesongen. Hun vant, i likhet med sin bror, også lørdag, og tok dermed sin andre av to mulige verdenscupseirer i år.

— Det gir meg trygghet og viser at jeg er på rett vei. Jeg har ikke lagt opp til dette stevnet i det hele tatt. Alt vi trener for er OL, sier Tysse Plätzer.

37-åringen har slitt med tunge og slitne bein etter at hun kom tilbake fra høydesamlingen i USA i påsken.

— Men da vi kom til Portugal, merket jeg at det begynte å løsne etter bare et kvarter. Dagen etter var beina enda bedre, sier kappgjengeren.

- De er klare for OL

For søsknene Tysse og Tysse Plätzer er OL i Beijing sesongens store mål. Der er begge store medaljekandidater. Uttaket til mesterskapet er ennå ikke gjort, men ifølge Roger Gjelsvik, ansvarlig trener i Olympiatoppen, kan søsknene allerede booke flybilletter til Beijing.

— De har vist form flere ganger i år. Om de ikke får skader, er de klare for OL, sier Gjelsvik.

Han har stor tro på kappgjengerne.

— De er blant Norges medaljekandidater i OL, sier kappgangentusiasten, som også er personlig trener for Trond Nymark.

I GOD FORM: Erik Tysse og Kjersti Tysse Plätzer har hatt en svært god innledning på OL-sesongen.
CORNELIUS POPPE, SCANPIX