Tyskerne, begge i slutten av 20-årene, lå værfaste i en hytte på Vardadalsbu. De ble funnet av Røde Kors' scooterpatrulje ved 03-tiden natt til påskeaften, opplyser Jarle Ro, leder for redningsstyrkene i Hordaland.

Dermed er ingen personer savnet på fjellet i Hordaland lørdag formiddag, sier han.

Lette med snøscooter

Tre snøskuterpatruljer dro fredag kveld til Stølsheimen for å se etter tyskerne.

Venneparet skulle ha vært nede fra fjellet skjærtorsdag. En snøskuterpatrulje som som ble sendt opp for å lete fredag ettermiddag, måtte snu på grunn av vanskelige forhold.

— Det var så løst føre at skuteren holdt på å kjøre seg fast. Vi prøver på nytt med tre skutere fredag kveld, sa operasjonsleder Sven Johannessen i Hordaland politidistrikt.

Ingen dekning

Politiet fikk ikke kontakt med tyskerne per telefon, ettersom det ikke er mobildekning i området.

Det var venneparets norske vert som meldte de to tyskerne savnet, da de ikke kom hjem skjærtorsdag. Søket ble iverksatt klokken 16.40 fredag, i området mellom hytten og Stordalen i Masfjorden.

— Tyskerne hadde avtalt at de skulle være nede fra fjellet torsdag, sier Jarle Ro, leder for Røde Kors’ hjelpekorps i Hordaland.

SAVNET: Politiet håper tyskerne befinner seg i en hytte på Vardadalsbu. Tre snøskuterpatruljer er i kveld på vei til stedet. KART: GOOGLE MAPS