I hvert fall påstår om lag 50 prosent av de spurte i en måling for Hamburg-forlaget Cora at de har elsket på slike steder. Mange kan også fortelle om hete opplevelser på stranden, og noen endog om elskov i setene på rute— eller charterfly. De som sier de har drevet med slik sex, sier de ikke bryr seg det døyt om faren for å bli oppdaget.

På dette området er de angivelig så tørre og korrekte tyskerne faktisk langt mer avslappet enn de visstnok så frigjorte franskmennene. For i en tilsvarende måling i Frankrike sier bare 13 prosent at de ville ta sjansen på sex på offentlig sted.

Psykologen Sybille Weber advarer på sin side tyskerne mot å kaste både klær og hemninger uten først å forsikre seg om at de er alene. De kan nemlig krenke andres følelser ved uhemmet å gi etter for sexlysten, påpeker hun.

Men det kan være lettere sagt enn gjort å rette seg etter den slags advarsler. For ifølge Cora-målingen skjer seksuell utfoldelse på offentlig eller halvoffentlig sted som oftest helt spontant, bokstavelig talt i øyeblikkets hete, (NTB)