De kom til Hellesøy klokken 2112 i kveld om bord i "Øyvakt". Det er fartøyet til Øygarden Røde Kors fartøy.

Politiet fikk kontakt med dem på mobiltelefon ved 2000-tida. Tyskerne var da gått i land på en øy. De viste bare ikke hvilken øy. Litt senere ble de funent på Lyngøy, av mannskaper fra Øygarden Røde Kors.

De tre tyskerne jobber på Kolsnes og tok kontakt med kollegaen Detlef Körpenich på mobiltelefon. Han varslet i sin tur politiet.

De savnede tyskerne prøver nå å beskrive for politiet hvor de er gått i land. Det er tett tåke og litt yr i lufta, men helt vindstille i området.

Hovedredningssentralen bekrefter at de har kontakt med tyskerne:

— De sitter trygt i land. Vi har fått en beskrivelse av øyen de sitter på, med hus og hytter. Nå regner vi med at det bare er et tidsspørsmål før vi finner dem.

Tre båter deltar i letingen og et kystvaktfartøy er på vei.

Tyskerne dro ut klokken 1000 i morges.

— Tyskerne skulle være tilbake ved 1600-tiden i ettermiddag, opplyser Ben Vikøren ved Hovedredningssentralen.

Ifølge Hovedredningssentralen startet en skyssbåt søket etter tyskerne i havområdet ved Hellesøy. Fartøy i området er kalt opp for assistanse og flere båter er på vei.

— Nå deltar tre fartøy i søket, og et kystvaktfartøy er på vei for å hjelpe til, opplyster Eric Willassen ved Hovedredningssentralen klokken 2000.

— Det er tykk tåke og dårlig sikt i området. Vi tror tyskerne kanskje har forvillet seg på grunn av tåken, legger han til.

— Det letes i havområdet mellom Hellesøy og Hernar, bekrefter operasjonsleder Svein Bruarøy ved Hordaland politidistrikt.

— Tyskerne er ute med en 14 fots åpen båt med en 9,9 hesters motor, opplyser Bruarøy.

— Vi regner ikke med at det er noe alvorlig, men at de er gått tom for drivstoff, legger han til.

BT.no følger saken.