En turistbuss stoppet, og gaten ble omgjort til serveringssted på et øyeblikk. Bord og stoler ble satt opp, og på menyen sto det varm suppe, kaffe og øl.

— Rimelig spesielt, sier Ole A. Dahl.

Ingen ny trend

Han sto og ventet på noen utenfor inngangen til turistattraksjonen Gamle Bergen da forvandlingen skjedde.

— En kjapp lunsj med bord og suppe midt i gaten. Det er jo morsomt, og de bruker søppelbøttene som står her. De ser ut til å ha det strålende, sier Ole A. Dahl.

Turistsjefen i Bergen, Ole Warberg, tror ikke det er vanlig at turistene serveres på denne måten.

— Det er en morsom kuriositet, men ingen trend. De har det sikkert veldig gøy når de sitter der og koser seg. Når det gjelder ølet, så er det vel litt over streken, siden det ikke er lov å nyte alkohol på offentlig sted. Men politiet har vel sikkert nok å gjøre med alvoligere ting, sier Warberg.

Politiet har ikke slått ned på slik servering ennå.

— Vi har ikke fått noen klager på dette, og har i dag ikke hatt kapasitet til å se nærmere på dette. Ellers er det heller ikke for turistene lov å nyte alkohol på offentlig sted, men mange bruker lettøl, som jo ser likt ut for forbipasserende, sier Jan Steimler, operasjonsleder ved Hordaland Politidistrikt.

Lunsj i det fri

Lunsjen så ut til å falle i smak hos de tyske turistene, men de likte ikke så godt å bli forstyrret.

— Det kom en dame med barnevogn og ville forbi. Da så de rart på henne, som om de ville si hva vil du her, vi er midt i lunsjen , sier Dahl.

— Det er ikke så veldig vanlig dette her, kanskje mer vanlig i andre land. Det er en myte at tyskerne ikke bruker penger i Norge. Det kan jo være en forening som har et eget opplegg på turen. Vi har sett dette hos indere, som har egen kjøkkenseksjon bak og åpner opp turistbussene slik at de kan spise i det fri, sier han.

ALT MEDBRAKT: Suppe, kaffe og øl sto på menyen da tyskerne laget gatekafe utenfor Gamle Bergen.
PRIVAT