En 75 år gammel tysk turist er savnet fra Distad i Fjærland i Sogndal kommune

— Mannen ble sist sett klokken 10.30 i går da han gikk alene ut på tur for å plukke bær. Han ble meldt savnet klokken 10.30 i dag, sier redningsleder Middelthon i Hovedredningssentralen for Sør-Norge til bt.no.

25 personer fra Røde Kors og fire redningshunder deltok i søket i ettermiddag.

Ikke vær for Sea King

  • Vi fikk inn et Sea King-helikopter i formiddag, men det var ikke vær til at det kunne brukes i søket, sier operasjonsleder Hans Petter Harlem i Sogn og Fjordane politidistrikt.

Helikopteret ble stående på bakken ettersom været ikke bedret seg utover kvelden. Leteksjonen ble avsluttet da mørket kom.

— I natt har vi en lyttepost med to mann og en redningshund strategisk plassert i terrenget, sier operasjonsleder Einar Vereide i Sogn og Fjordane politidistrikt.

Han forteller at leteaksjonen er krevende.

— Det er et vanskelig område med tett vegetasjon og bratt terreng. VI håper at skodden letter slik at vi i morgen kan ta i bruk helikopteret, sier operasjonslederen.

Så snart det lysner torsdag morgen, vil redningsmannskapene fortsette letingen.

— Vi starter opp igjen med uforsinket styrke. Mannskaper fra Røde kors, Sivilforsvaret og ekvipasje fra Norske redningshunder vil delta, sier Vereide.

Gul lue, blå jakke

Det var oppholdsvær da mannen gikk på bærtur i går formiddag. Mannen er kledd i blå strikkegenser, gul lue, skjorte, mellomblå dongeribukse og halvhøye terrengsko. Han har med seg en rød bærplukker og bøtte.

Mannen skal være godt kjent i området.

Sammen med konen skal han ha feriert i området siden åttitallet.