Det gjør de utallige ganger i året. Her har de funnet sitt ferieparadis i en gammel tømmerhytte i mektig norsk natur.

— I 13 år ferierte vi med bobil rundt om i Norge, forteller Ernst. - En gang gikk turen til Tyin og vi campet ved den store innsjøen. Her ville vi gjerne ha vårt eget sted å bo. På Bjørneroa ved Gjøvik kom vi over en gammel tømmerstue. En del av huset er fra 1627 og den andre delen fra 1720. Så det er værbitt tømmer. Egenhendig demonterte vi bygget, fraktet det opp til Tyinstølen og satte det selv opp på den flotte tomten vi hadde kjøpt her. Nå har vi hatt hytten i 11 år og trives svært godt her, sier tyskeren til BT.

Hjelper barn

Ekteparet jobber innen barnevernet i hjembyen. Titt og ofte - året rundt - tar de noen barn med seg og kjører første etappe fra Suddendorf til Kiel. Så kjører de om bord i Kiel-fergen og sover seg til Oslo. Siste etappe går så opp til Tyin. Hele reisen tar 28 timer, hver vei. Og den reisen tar de opp til ti ganger i året! Hittil i år har de reist til Tyin tre ganger. Og de bruker de fire ferieukene om sommeren her oppe.

— Hvorfor falt dere for Tyin?

— Den fantastiske naturen, den enestående utsikten, stillheten, fiske- og turmulighetene er det som lokker oss. Det er godt å være tysk turist i Norge. Og best er det på Tyin, sier Ernst.

Fisker ørret

— Om vinteren går vi skiturer, og ungene leker og boltrer seg i snøen, forteller Petra. - Om sommeren går vi fotturer i fjellene her i Jotunheimen og fisker ørret i ett av de mange fiskevannene her, sier hun.

Petra og Ernst har ført opp flere mindre buer på tomten sin. En vedfyrt badestamp kom på plass i tunet nå til påske. Etter hvert er det blitt et fint hyttetun her i høyfjellet. De har valgt ikke å legge inn elektrisk strøm i hytten da den muligheten bød seg for to år siden. Dette valget er helt bevisst - det skal være enkelt og primitivt i høyfjellet, mener de.

Etter at de i 10 år har leid en liten fiskerbu enda høyere til fjells, ved Melkesviktjerni 1207 meter over havet, kjøpte de det lille krypinnet for et år siden. Den er et flott utgangspunkt for fisketurer.

Fint vær i går

Skjærtorsdag var det skikkelig guffent vært her i Vest-Jotunheimen med hard vind og tett snøfall. Langfredag, derimot, var det overveiende flott vær med strålende sol og lite vind mesteparten av dagen. Over alt var det skiløpere å se - i og utenfor løypene.

TORLEIF PEDERSEN