Drapet skal ha skjedd søndag. Deretter satte 60-åringen seg i bilen og kjørte fra Hildesheim-distriktet i Tyskland til Bergen. Mandag meldte han seg i vakten på Bergen sentrum politistasjon.

— Han vil bli fremstilt for varetektsfengsling i morgen, med tanke på utlevering til Tyskland, sier politiadvokat Ørjan Ogne i Hordaland politidistrikt.

- Sønnen varslet

Drapet skal ha skjedd hjemme i parets hus i den lille byen Eberholzen nær Hildesheim. Mannen skal ikke ha noen spesiell tilknytning til Bergen.

— Vi vet ikke hvorfor han valgte å dra hit, sier Ogne.

Ifølge den tyske avisen Hildesheimer Allgemeine Zeitung, skal det ha vært sønnen til den drepte kvinnen som varslet om drapet. Han skal ha bodd i samme hus som paret.

Mannens 53 år gamle kone skal ifølge avisen ha blitt utsatt for massiv vold, før hun ble etterlatt i huset. Da hun ble funnet, ble hun fraktet til sykehus, men livet sto ikke til å redde, skriver avisen.

Funnet utløste en større politijakt etter mannen, som ifølge avisen er tidligere kommunestyrepolitiker. Han ble etterlyst i hele Tyskland dagen etter drapet.

Fengslingsmøte onsdag

Tyskeren skal etter planen fremstilles for varetektsfengsling i Bergen tingrett onsdag klokken 13. Advokat Egil Jordan er oppnevnt som forsvarer for 60-åringen.

— Jeg kan bekrefte at jeg er oppnevnt som forsvarer for en tysk statsborger som møtte opp hos politiet og fortalte at han hadde drept sin kone. Jeg vet ikke noe mer om omstendighetene, og har heller ikke snakket med ham ennå, sier Jordan.