• Det viktigste er konsentrasjon og spenst, sier Bjarte «Mogwai» Nødtvedt før han kaster seg rundt i en halsbrekkende salto.

— Egentlig er det altfor dårlig vær. Det regner litt, og da blir gresset vått. Det er mye bedre når det er sol, sier Bjarte og resten av stuntgruppen New Age Ninjas.

De står lettere henslengt rundt Edvard Grieg og ser ikke ut til å være klar for de helt store fysiske utskeielsene. Det er langt fra perfekte forhold for en dobbel butterfly twist.

Samles i Bergen

— Vi burde varmet opp litt først. Det er ikke bra å være kald i kroppen, sier Bjarte og tar av seg skoene.

Så slenger han kroppen rundt i en rotasjon som ser ut til å være fullstendig uhindret både av duskregn og manglende oppvarming.

Nøkkelordene er kroppskontroll og vågemot. Målet er mest mulig avanserte triks, uten andre hjelpemidler enn egen kropp, en gressplen og en vegg - eventuelt statuen av vår nasjonalkomponist. Av og til bruker de også stokker, sverd eller kampvåpenet nunchako.

New Age Ninjas består av en hard kjerne på syv medlemmer, men i helgen har de hatt besøk av likesinnete fra Oslo, Trondheim og Sverige.

Forbrødringen markeres med et felles norsk-svensk svev av Bjarte og Anton Lundqvist fra Jönköping. Baklengs salto fra flat mark går som en lek.

Trener kampsport

— De fleste av oss trener forskjellige kampsporter og akrobatikk. Vi prøver å få i gang konkurranser som de har i utlandet, sier Stian Andersen.

Han har brukket ankelen og må nøye seg med å se på kameratenes krumspring.

— Det er ingen her uten skader. Sånn er det bare. Det er viktig å tore, og ikke holde igjen.

Stuntgruppen har sin egen hjemmeside på www.newageninjas.com, der det ligger videoklipp av de heftigste triksene. Nye medlemmer er hjertelig velkomne, men må være forberedt må mye trening.

— Det er veldig forskjellig hvor lang tid det tar å bli god. Vi prøver å lage egne triks, eller utvikle dem vi kan. Hvis du har lært en butterfly twist kan neste skritt være å doble den.

Når været er dårlig holder de seg innendørs i Turnhallen. Hvis solen kommer frem igjen får du garantert sjansen til å se dem i fri utfoldelse i en av byens parker.