Mange av bt.nos lesere satte det de hadde av mat i halsen da vi fortalte om burgerkilotilbudet hos Inside i Bergen.

Framtiden i Våre Hender mener at å tilby burgere på et kilo er galt, både i et miljømessig og helsemessig perspektiv.

— Dårlig image

  • Et kilo biff utgjør utslipp av 16 kilo klimagasser. Det tilsvarer en biltur på ti mil. Fråtsing i kjøtt gir et dårlig miljøimage, mener leder Arild Hermstad i Framtiden i Våre Hender.

Monsterburgermenyer er en jippo fra USA, som er befolket av dårlige forbilder for dem som er opptatt av ernæring, mener Hermstad.

— Amerikanerne spiser 125 kilo kjøtt per år. Vi har et stykke igjen, men vi har økt forbruket fra 50 til 80 kilo kjøtt per år siden 1990, sier han.

Drøfter klimatiltak Hermstad endte i debatt med sjefskokk på Inside, Frode Pedersen, på Radio Norge mandag.

— Vi resirkulerer all maten som ikke blir spist opp. Frityroljen blir omdannet til biodiesel, sier Pedersen.

Nå diskuterer ledelsen om de skal selge klimakvoter til burgeren.

— VI fikk høre at tre restauranter i Oslo gjør det. Noe slikt hadde vært interessant, sier Pedersen.

Han mener at kjempemåltidet ikke er så usunt, hvis man unngår brødet.

— Vi bruker rent storfekjøtt. Men jeg er enig i at fedme kommer til å bli et kjempeproblem. Da er det brus og sukkerholdige varer som blir den verste synderen, tror Pedersen.

Kan du tenke deg å kjøpe en klimakvote til maten? Si din mening!