Det sørkoreanske bryggeriet Kooksoondang har utviklet en tyggbar utgave av sin populære risvin Paeksaejoo.

Nye måter å drikke

— Vi så etter nye måter å konsumere tradisjonelt brennevin. Men så langt har vi ikke konkrete planer om å markedsføre produktet. Vi holder på med brukerundersøkelser, sier en talsmann for selskapet til nyhetsbyrået Reuters.

Produktet kan være klart for salg til fotball-VM, som arrangeres i Sør-Korea og Japan i mai. Hvorvidt den spiselige vinen kommer i produksjon, skal avgjøres i løpet av januar.

Oppskriften

For den som har lyst til å lage sin egen versjon av vin i fast form, er oppskriften enkel:

1. Varm opp noen et glass av din favorittvin sammen med noen plater gelatin. (Gelatinet smelter ved rundt 40 grader.)

2. Sett blandingen i kjøleskapet.

3. Et par timer senere kan du nyte vin i gele-form. Vel bekomme, og spis med måte!