Si din mening om forslaget

Ikke bare skal det bli atskillig færre parkeringsplasser i Bergen sentrum, de gjenværende skal bli betraktelig dyrere, inntil 60 kroner timen, foreslår plan— og miljøavdelingen i kommunen.

I forslaget, som ennå ikke er politisk behandlet, anbefales det at parkeringsavgiften settes til 60 kroner timen på de få plassene på gateplan som befinner seg innenfor ca. 300 meters radius fra utgangene til Klostergarasjen. De resterende plassene på gateplan foreslås priset til 40 kroner timen.

For trangt i sentrum

— Ja, det er mye, men det skal det ikke koste for alle som parkerer i Bergen. Vi ønsker at det skal være mye rimeligere for dem som velger å sette bilen inn i parkeringsanlegg, sier byråd for miljø og byutvikling, Lisbeth Iversen.

For høye parkeringsavgifter på gateplan er et ledd i arbeidet med å få bilene inn parkeringsanleggene og bort fra byens gater.

— Der er det trangt nok allerede. Vi mangler plasser for varetransport, for bevegelseshemmede, og for el-biler, sier Iversen, som også ser for seg plasser til blant annet miljøstasjoner og bosshåndtering.

70 korttidsplasser

Prissettingen faller sammen med den vedtatte reduksjonen av 514 p-plasser på gateplan som bystyret vedtok mandag.

I vedtaket ligger det at 231 plasser inndras helt. 20 av disse blir tilrettelagt for parkering for el-biler. I tillegg skal 100 parkeringsplasser gjøres om til beboerparkering. 82 plasser forbeholdes varelevering, mens ytterligere 31 plasser forbeholdes bevegelseshemmete.

70 plasser skal fortsatt være tilgjengelig for hvermannsen, men disse gjøres om til ekspressparkeringsplasser med maksimalt én times parkering mot dagens makstid på to timer. Mange av dem altså til den nette sum av 60 kroner timen.

God plass

Byråd Lisbeth Iversen ser ikke bort fra at det vil komme reaksjoner på forslaget.

— Men man må huske på at det er snakk om korttidsplasser for dem som skal raskt inn og ut. Et kvarter vil koste 10-15 kroner for når man for eksempel skal hente noe på et apotek eller annet. Alle de andre vil jo ha fornuftige priser i anleggene og der skal vi ha god plass.

Knut Strand