I går slo Fana Tvillingklubb til med bruktsalg på Slettebakken skole. Ikke rart at familier med både små og litt større tvillinger i ungeflokken strømmet til. For her var det mye å hente for elleville smårollinger.

Tanken bak bruktmarkedet er like enkel som genial. Når tvillingene vokser seg ut av klærne eller sykkelen blir for liten, er det alltid en annen familie med tvillinger som kan overta. Og slik ble det i går. Barnesykler, ski, klær, sko leker og alt mulig rart skiftet eiere, og mye gikk bokstavelig talt fra tvilling til tvilling for en billig penge. Det meste var så godt som nytt.

Klubben består av 35 familier med tvillinger i barneflokken. Foreningen er et sosialt treffsted, og fra tid til annen inviteres det til bruktmarked.

— Det er dyrt å få to barn i slengen. Man må jo kjøpe to av alt. Og det koster jo flesk. Derfor synes vi det er en god idé at vi kan samarbeide og hjelpe hverandre. For veldig mye av det et tvillingpar trenger i oppveksten, er jo fortsatt av god kvalitet når det størrelsene blir for små. Så derfor gir vi andre med tvillinger muligheten til å overta, sier leder av klubben, Hege Sether.

Tvillingene Erlend og Mille Gaaserud på to og et halvt år, var skikkelig heldige. For pappa og mamma var raskt ut og sikret seg to små tohjulssykler med støttehjul i perfekt størrelse til sine små håpefulle.

— Dette er en kjempeidé. Mange av oss som har tvillinger, har også mange barn. Og det koster flesk å kjøpe alt nytt. Her kan vi hjelpe hverandre, handle billig, og dessuten er jo dette utrolig sosialt, sier mamma Berit Gaaserud.