— Hvis det viser seg at dette er falske anmeldelser, mener jeg at det kaster lys over bevisene i denne saken, sier advokat Thomas Randby som forsvarer mannen som skal ha utført voldtekten.

Ifølge tiltalen skal kvinnen ha blitt med 43-åringen hjem etter å ha møtt han på Bystasjonen ved 23-tiden en septembernatt i fjor. Der skal han ha voldtatt og mishandlet henne, slik at hun til slutt måtte rømme ut på gaten uten klær.

Tre ganger tidligere har kvinnen anmeldt voldtekt og seksuelle overgrep. To av disse sakene er henlagt. Den tredje er fremdeles under etterforskning. I tillegg har 19-åringen anmeldt syv tilfeller av tyveri som alle er henlagt. Forsvarer Thomas Randby mener dette kan så tvil om hennes troverdighet.

- Beskrevet likt

— Vi kan ikke være sikre på at anmeldelsene er falske, men ut fra det som kommer fram i retten er det mulig å trekke slutninger, sier han.

Han hevder det er likhetstegn mellom måten de tilsammen fire overgrepene er beskrevet på.

— Det er beskrivelser som går igjen flere ganger, sier Randby.

Førstestatsadvokat Walter Wangberg reagerer på Randbys fremgangsmåte.

— Det er bevisførselen i denne saken som gjelder. Hva som har skjedd tidligere er mindre relevant. Men jeg ser jo tydelig at forsvarer prøver å så tvil om fornærmedes troverdighet.

— Er det ikke spesielt for en person å ha anmeldt så mange saker som har endt med henleggelse?

— Når man ferdes i rusbelastede miljø er det ikke så uvanlig at det er de samme personene som går igjen, både som offer og gjerningspersoner, sier Wangberg.

Skallet og lugget

I går fortalte kvinnen at hun og den tiltalte mannen ble enige om å røyke hasj sammen da at de møtte hverandre på Bystasjonen. Etter noen timer skal 19-åringen ha kledd på seg for å gå hjem, men i retten forklarte hun at tiltalte stop-pet henne.

– Han slo meg og tvang meg til å ta av klærne mine. Etterpå lempet han meg over på sofaen og voldtok meg. Det skjedde helt plutselig og jeg fikk ingen tegn på forhånd, sa den fornærmede kvinnen.

43-åringen skal ha vært svært voldelig.

– Jeg ble slått i ansiktet, skallet og lugget flere ganger, hevdet 19-åringen.

43- åringen ble i sommer dømt til fengsel i tre år og ni måneder for mishandling, frihetberøvelse og voldtekt. Han ble også dømt til å betale 150.000 kroner i oppreisning til fornærmede.

Mannen stiller seg helt uforstående til tiltalen og nekter all straffskyld.